Kako deluju Bahove kapi?

Kako deluju Bahove kapi?

Bahove kapi deluju na poboljšanje našeg emotivnog i mentalnog stanja-do postizanja harmonije i mira na potpuno prirodan način.

Pitate me: ,,Kako deluju Bahove kapi?” I to je sasvim u redu.

Nego je vrlo interesantno da mi uzimamo masu lekova, a ne znamo kako zapravo deluju.

Ali ih ipak uzimamo zato što verujemo tj. imamo uverenje da su lekovi legitiman način kojim možemo pomoći sebi.

Medjutim, kada malo promenimo to sve šta su nas i kako učili, kada proširimo vidike i promenimo uverenja, kada izadjemo iz kutije, kada se sklonimo sami sebi sa puta, shvatićemo da osim biohemijskih mehanizama delovanja, u  organizmu postoji i dejstvo na nivou energije, tj na energetskom/vibratornom nivou. U stvari, ovaj nivo reguliše i biohemijske procese i u osnovi je svega.

Glavni produkt metabolizma svake ćelije je tzv ATP-adenozin tri fosfat koji je energetska jedinica organizma. Tu sve počinje i završava, sa ovim molekulom. I fotosinteza i glikoliza, i da ne nabrajam fiziološke procese.

Lekovi, da. Oni menjaju našu biohemiju pojačavajući ili smanjujući lučenje konkretno nekih neurotransmitera zaduženih za raspoloženje ili regulisanje rada simpatičkog i parasimpatičkog nervnog sistema. Tako da lekovi na ,,veštački“ način dovode organizam iz ,,stresogenog“ u,, relaksirajući“ odgovor.I to je veoma lekovito naravno.

Pod stresogenim odgovorom podrzumeva se pojačano lučenje hormona stresa adrenalina i kortizola o čijem mehanizmu dejstva ću pisati u nekom sledećem članku. Relaksacioni odgovor podrazumeva pojačano lučenje hormona ,,sreće“: serotonina, dopamina, itd. I pojačan rad parasimpatičkog nervnog sistema koji generalno usporava neke fiziološke funkcije. Antidepresivi i sedativi su uglavnom usmereni na izazivanje nekog od ovih odgovora na razne načine. I to je u redu.

Jedino nije u redu što mi ne rešavamo uzrok problema. I što postoji mogućnost vraćanja simptoma posle prestanka uzimanja lekova.I što lekovi maskiraju naše tegobe i samim tim nam omogućavaju da se na pravi način uhvatimo u koštac sa njima..

**********************************************************

 

Ali, za razliku od lekova koji menjajući našu biohemiju dovode do boljitka, kapi, dogovarajuće energetske vežbe, tapkanje, to rade na energetskom nivou. Svaka emocija je e-motion, energija  u pokretu koja ima neku svoju frekvenciju kojom oscilira tj vibrira. Tako jedna ista emocija može imati ,,negativnu“ i „pozitivnu“ stranu u zavisnosti kako vibrira.

Zamislite sebe sa raširenim rukama u stranu. Kao klackalica koja je u ravnoteži. Ta klackalice je u balansu i to je ,,pozitivno“ stanje.

Ako se nakrivimo na jednu ili na drugu stranu, mi nismo više u balansu i to je ,,negativno“ stanje. Ali klackalica je ista.

Tako jedna ista osoba u pozitivnom stanju, u harmoniji, u balansu može biti izvor božanske ljubavi, ali kada ispadne iz balansa postaje možda izvor posesivnosti i manipulacije drugima ako ima potencijal za to, radi pridobijanja pažnje. To je npr Chicory tip ličnosti.

Vine tip je u balansu lider, odličan organizator, a u ,,negativnoj“ fazi je diktator, kontrolor, koji zahteva od drugih da rade onako kako on želi.

Kao što vidite, ne postoji pozitivna i negativna emocija, sve je to deo jedne iste klackalice, sve smo to mi u harmoniji i balansu ili u disbalansu.

I zato ako ne možete da prihvatite neku vašu osobinu, shvatite da je to jedna strana klackalice…Znam da je teško prihvatiti da smo možda zavidni ili posesivni ili da osetimo mržnju, ali to je uvek prvi korak u radu.

Prihvatiti sve naše zato što je to izmedju ostalog izvor naše najveće snage kada te negativne strane klackalice vratimo u balans, zar ne?

***********************************************************

E to rade kapi. Vraćaju klackalicu u harmoniju.

Jer shvatate sada da su naše najveće slabosti u stvari izvor naše najveće snage, samo treba da prihvatimo da smo to sve mi?

Zato je potreban iskusan terapeut da oceni gde mi to sve ispadamo iz balansa, na šta reagujemo, koji su obrasci našeg ponašanja i reagovanja.Da odredi Vašu pravu kombinaciju esencija.

I tako kapi koje predstavljaju zapravo informaciju od biljaka koje znaju kako, jer se vazda prilagodjavaju najrazličitijim životnim okolnostima, pažljivo odabrane, ulaze u naš sistem, šalju novu informaciju i menjaju našu vibraciju, podižu na viši nivo i čine da mi budemo najbolja verzija sebe.

I ništa nije ni pozitivno ni negativno, nego takvo kakvo jeste. Ali je lepše kad smo u miru.

*************************************

Lekovi ili kapi? O tome ne sudim, samo poredim mehanizam dejstva. Stvar izbora, dijagnoze, preporuke lekara, dubine traume, veličine patnje. Za nekoga samo jedno, sa nekoga samo drugo, za nekoga i jedno i drugo, lečimo i uzrok i posledicu.