Šta znači biti čist ili Bahova esencija Crab Apple

Esencija Crab Apple je je esencija koja čisti, dezinfikuje, izbacuje ono što ne treba, ali ostavlja ono što treba, ostavlja ono što je ZAISTA naše. Genijalno otkriće doktora Baha, ta fina esencija, taj genijalni opis nas samih i onoga kako se prikazujemo svetu.

Crab Apple se daje previše sitničavim ljudima, gadljivim, onima kojima je sve pod konac, koji stalno nešto sklanjaju, briskaju. Gade se bakterija, virusa, sve doživljavaju kao ,,prljavo“ pa čak i sopstvena percepcija ličnosti im je ,,prljava“ i ,,nemoralna“. Prljavština se ovde odnosi na prljavštinu u svakom smislu: moralnu, seksualnu,prljavštinu kupatila, stana, kuhinje. Takodje su nezadovoljni svojim fizičkim izgledom i stalno bi nešto menjali, jer iznutra nisu prihvatili sve svoje delove. Percepcija njih od strane njih samih je loša, nikada nisu dovoljno dobri i stalno imaju osećaj neke ,,prljavštine”, koja se reflektuje na spoljnim stvarima.

Ali to je samo njihova percepcija stvari koja opterećuje i razara njihovu energiju i ličnost. Ta kompulzija da sve bude ,,čisto“ i da sve drže pod kontrolom pustoši pravo bogatstvo ličnosti koje se nalazi ispod ovog sloja.

Šta je ispod? I zašto je ovo nastalo? Ispod je osoba željna slobode u svakom smislu. Ali je u detinjstvu verovatno bila pod uticajem autoritarnih roditelja koji su iz sopstvenog straha i sopstvene nametnute ,,čistote“, insistirali na detinjoj. Ili osoba koja je na primer pretrpela seksualno ili bilo kakvu drugu vrstu zlostavljanja gde je ženski deo bio ugrožen – ima gadjenje prema prljavštini i prema samom seksualnom činu iako u biti to nije njena prava priroda. Ova sećanja ne moraju biti iz ovog života već iz nekog od prošlih života ali zapisana duboko u telu.

Ovakva deca postaju kompulzivna, previše pedantna, sputana, perfekcionisti u nekim aspektima. Sputane seksualnosti koju često doživljavaju kao nešto prljavo i nedolično. Žene zakopčane do grla prikrivaju svoju ženstvenost jer im se ona na neki način gadi i ne žele da je prikažu jer to percipiraju kao nešto nemoralno i izazivajuće. Slika žene koja prikriva svoju ženstvenost u pravom smislu, sitničava i pedantna, stvari drži pod kontrolom. Vidi da nešto nije u redu, depresivna je, možda besna i pita se kako to, kad sve radi ,,kako treba”. Ali to kako treba je ono što su je naučili, što joj je nametnuto, a ona sama bila podložna tome energetski. Jak muški deo, perfekcionizam. Sama, teško joj je da pronadje muškarca po meri. Jer muškarci hoće ženu. A to je biće koje zavodi, koje se smeje, koje je lagano, lako. Ali mi ne volimo kada nam kažu da smo ,,lake“. Mi skačemo na to kao oprljene. A to je glavna odlika prave žene. Da je lagana kao pero. Jak ženski princip. Lakoća.

Muškarci ne vole kad im žene lupaju šamare. Kad im govore kako treba i šta treba grubo. Oni vole eleganciju. Radite to, ali elegantno. To je ta lakoća. I am doing it elegantly. Ne srdite se mnogo ako vas pozovu u krevet prvo ili drugo veče. Ne vičite, na bacajte. Uradite to elegatno. Pokažite elegantno šta želite. Odbijte elegantno.

Zašto ovo pričam?

Zato što čim vi regujete burno na ,,lakoću“ i čim je poistivećujete sa nečim nedoličnim, sa promiskuitetom, čim osetite nelagodu, znači da su vas učili kako ne treba. I to je veoma često. Jer smo prestale da budemo ono što treba da budemo. I muškarci su prestali da budu ono što treba da budu jer smo ih mi žene na to inspirisale. Ponašamo se kao muškarci. Izgubile smo eleganciju.

Malo sam skrenula sa teme, ali i nisam. Jer šta znači biti čist zapravo? I šta to esencija Crab Apple zapravo čisti?

Kako rekoh na početku, esencija čisti sve ono što mi nismo a pravimo se da jesmo. Čisti nas od nas samih i naše percepcije kakvi treba da budemo. Omogućava nam da se sklonimo sami sebi sa puta. Da se oslobodimo te kompulzije koja nam zagorčava život, tog straha da ćemo biti ,,nemoralni“, ,,prljavi“. Mi se gadimo sami sebe zbog onoga što jesmo, a što su nas naučili da ne treba da budemo.

I posebno sad potenciram žene jer su se izgubile. Ili preterano slobodne ili previše ,,moralne“. Sredine nema. A sredina je da budete ono što jeste, šta god to bilo.

Esencija nam omogućava da zgrnemo sav taj teret nametnutih klišea i da zaronimo u sebe i ponovo vidimo ko smo zapravo i šta želimo. Da ne odbacujemo to ko smo zapravo. Čisteći oko sebe mi pokušavamo da očistimo sebe od onoga što nam se gadi kod nas. A to upravo treba da prihvatimo. To je početak i kraj svega. Tek kada to čega smo se gadili prihvatimo, onda ćemo da vidimo šta ćemo sa tim. Da li nam služi ili ne služi. Ali dok je odbačeno tek nam ne služi jer trošimo veliku količinu energije da to držimo potisnutim i zabranjenim. Kada to potisnuto prihvatimo, mi počinjemo da se odmaramo od samih sebe. Ne trošimo više vreme na kompulzivno čišćenje i sputavanje samih sebe. Mi se odmaramo jer smo prihvatili. Šta god i kako god to bilo. A onda sledi dalji rad.

Biti ,,čist“ znači biti ono što jesi, a mi to ponekad i ne vidimo. Šta smo zapravo. Jer se pretvaramo da smo čisti ako se ponašamo na odredjeni način. Pogrešno.

No Comments Yet

Comments are closed