Nekako nije okej biti okej

Nekako nije ok biti ok. Ako si ok svi te gledaju kao crnu ovcu. Kako to da si ok? Ma kako to? Ma kako to da tako dobro izgledaš? U današnje vreme, zaboga! To današnje vreme koje nam je za sve krivo. Pa i za to što smo debeli, nezadovoljni, ružni, besni, ozlojedjeni. To današnje vreme nam je krivo za sve. Što se ne šetamo, ne uživamo u suncu, u deci u prirodi, u svetlu, u zalasku, u izlasku, u istezanju, u pevanju, u plesanju. U stvarima koje ništa ne koštaju.

To današnje vreme nam je krivo za nedostatak vremena. Pa zaboga moramo da sredimo kuću, šta će reći gosti kada dodju, a sve u haosu?

Ma takvi gosti mi i ne trebaju.

,,A? Da li smem da ostavim neispeglan veš? Da li smem da legnem ranije a da ne skuvam ručak za sutra?”, pita me koleginica uplašeno. ,,Pa dok ja operem, skuvam, popeglam, nahranim, ja nemam vremena ni za šta, ženo. Kuku, u čemu mi prodje život. Žao mi je i što sedim ovde i što mi prodje život OVDE medju ovim zidovima….EEEE to današnje vreme..”

Slušam ja tako svoju poznanicu… I kažem joj: ,,Smeš. Biraj da radiš ono što ti prija. Daj sebi dozvolu. „

,, Jao znaš kako mi je bilo lepo dok sam odšetala na Lido i dok mi je sunce kupalo lice u predvečerje. Znaš kako mi je bilo lepo, ćerke su me naterale da idem na trčanje, tako sam se ,,energizirala”.

,,Pa Sonja, dušo moja, zašto to ne radiš stalno?“

,,Pa je li smem? Šta misliš?“, gleda me sažaljivo.

,,Ne mogu više da te slušam, rekoh ti da smeš.. Nego čega se plašiš?“

,,Plašim se da ću ostati sama ako budem radila ono što želim, a ne ono što ONI žele…”

,,E pa mila moja, ti što će tebe ostaviti zbog toga, nikada nisu ni trebali da budu tu gde jesu.“

Kada budeš radila ono što ti prija bićeš sretna.

Kada budeš radila ono što ti prija bićeš ispunjena.

Kada budeš radila ono što ti prija bićeš zdrava.

Kada budeš radila ono što ti prija bićeš lepa, sebi, iznutra.

Kada budeš radila ono što ti prija naći ćeš sebe koju si izgubila.

Kada budeš radila ono što ti prija pronaći ćeš svoju svrhu, zašto si rodjena.

Kada budeš radila ono što ti prija otići će od tebe oni kojima to ne prija. I ti trovači snova će te mnogo kritikovati. Ali će doći novi koji će te podržavati. Čitav novi život ćete podržavati. Cela zemaljska kugla. Biljke, drveće, cveće, šume, livade, potoci. Podržavaće te i oni za koje nisi verovala da će te podržati. Zato što si sretna.

Jer život voli sretne ljude.

 

No Comments Yet

Comments are closed