Ne ljudi, vi ne shvatate…

Ne ljudi, vi ne shvatate. Ne trebaju meni vaše pare, vaši pokloni, vaša monumentalna veselja, ručkovi, večere, hrana hrana hrana. Ne trebaju meni ni vaše kuće, stanovi, placevi, polja. Ne treba meni ni vaš društveni ugled, ni pozicija,ni funkcija.

Nemojte mi govoriti ništa, molim vas.

Meni treba malo topline, samo malo. Meni treba malo pažnje i pomoći, kad mi je baš frka, ne uvek. A svakome treba, kako da ne. Meni treba da sedimo, da pričamo, da se smejemo, da gledamo jedni u druge. Ne u sudove neoprane, ne u ručak, ne u televizor, ne u kompjuter. Da gledamo u nebo, da gledamo u zvezde. Ponekad, ne možemo uvek, znam. Ali ne možemo nonstop juriti za nečim potpuno neverovatno nekad nebitnim a čini se kao bitnim. Izgubićemo se.

Meni treba podrška, mir, moje parče slobode, moje pero, moj sto, moja olovka i moja ja. Meni ne treba vaš zlatni kavez u kome se radi samo da se zadovolji forma sretnog i sigurnog života. Meni to ne treba. Ugušilo me to. Vi ne gledate osobu, ne gledate njeno srce, njene želje, vi gledate koliko je ,,uspešna”, šta je ,,postigla”, koliko ima novca. Vi ne cenite sitne znake pažnje i ljubavi. Ili ih i ne vidite jer ste u stalnoj jurnjavi za nečim. Nemate vremena da ih primetite. Ne, vaši grandiozni znaci pažnje mi ne trebaju. Hladni su.

Sada sam sretna. Imam svoje parče sreće i mira. Svog druga, svoje dete, svoje mastilo, svoje nebo, svoje polje, svoju reku, svoju kućicu u cveću. Hvala vam na svemu, ali ako već ne možete kad vam kažem šta sam ja, …ako to samo ne možete da čujete, onda ću sama. Ne, ništa lično. Ali važnija mi je moja sloboda od bilo čega. Ja ne prodajem svoje snove. Nikada. I ja vas volim ali vi to ne razumete i ne osećate. Jer vi ne znate šta je ljubav.

Ne, neću više dolaziti. Jer kada dodjem vi niste tu. A i kad ste tu, vi niste tu. Vi ste u nekim poslovima, očekivanjima, zahtevima, niste tu. Ne vidite.

Ljubav nije ,,moram” ili “moraš”. Ljubav nije ,,sve sam ti pružio, a ti meni?”. Ljubav nije ,,volim te ako”. Ljubav je ljubav, sama po sebi. Laka, bezuslovna i večna.

No Comments Yet

Comments are closed